Επικοινωνήστε μαζί μας: 2109818466 & 6936888750

FAQs

Τι υπηρεσίες προσφέρει η Ηome΄nHost;

Η Ηome ΄n Host αναλαμβάνει είτε την ηλεκτρονική, είτε την πλήρη διαχείριση του καταλύματος σας και πιο συγκεκριμένα την καταχώρησή του στις πιο δημοφιλείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες κρατήσεων(Booking.com, Airbnb, Vrbo, Expedia), την φωτογράφιση του χώρου σας, την επικοινωνία με τους επισκέπτες σας, καθώς και ετήσιες οικονομικές αναλύσεις. Προσφέρονται επιπλέον υπηρεσίες, σχεδιασμένες για την βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου σας σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Ποσά χρήματα μπορώ να λάβω από το ακίνητο μου;

Το ύψος των εσόδων που μπορεί να σας αποφέρει το ακίνητο σας εξαρτάται από παράγοντες όπως η περιοχή, το μέγεθος του ακινήτου και η ποιότητα κατασκευής του. Στην Home ’n Host, χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα ηλεκτρονικής προώθησης, αξιοποιούμε τις δυνατότητες του ακινήτου σας στην βραχυχρόνια μίσθωση, ώστε να λάβετε από την αξιοποίησή του το μέγιστο κέρδος.

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω προκειμένου να συνεργαστώ μαζί σας;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου, email ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας και εμείς θα εκτιμήσουμε τον χώρο σας και κατόπιν συμφωνίας, θα προχωρήσουμε σε καταχώρηση του καταλύματός σας στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κρατήσεων. Ταυτόχρονα, σας ενημερώνουμε σχετικά με τις διαδικασίες οι οποίες είναι απαραίτητες στην βραχυχρόνια μίσθωση, προκειμένου να αρχίσετε να δέχεστε επισκέπτες στο κατάλυμά σας.

Πως πληρώνομαι από τις κρατήσεις μου;

Εσείς πληρώνεστε απευθείας από τις πλατφόρμες στις οποίες έχει καταχωρηθεί το ακίνητο σας, και εμείς στο τέλος κάθε μήνα σας αποστέλλουμε μία αναλυτική λίστα των κρατήσεων σας και το ποσό το οποίο αναλογεί στις υπηρεσίες μας.

Εάν έχω καταχωρήσει ήδη το ακίνητο μου, μπορείτε να το αναλάβετε;

Βεβαίως. Εάν υπάρχει ήδη καταχώρηση του ακινήτου σας, εμείς θα διαμορφώσουμε την σελίδα σας ανάλογα και θα αναλάβουμε αμέσως την διαχείριση του.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για να μπορώ να διαθέσω το ακίνητο μου για βραχυχρόνια μίσθωση;

Προκειμένου να καταχωρηθεί ένα ακίνητο στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες κρατήσεων, είναι απαραίτητη η δημιουργία Αριθμού Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ) για τους ιδιοκτήτες σπιτιών και η άδεια ΕΟΤ για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία. Οι τουριστικές επαύλεις δεν λαμβάνουν ΑΜΑ, αλλά πρέπει να καταχωρηθούν στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Μίσθωσης.

Τι έγγραφα ταυτοποίησης πρέπει να ζητήσω από τους επισκέπτες μου;

Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, λαμβάνουμε το ΑΦΜ από τους Έλληνες επισκέπτες, Αριθμό Ταυτότητας από τους επισκέπτες που προέρχονται από την Ε.Ε. και τον Αριθμό Διαβατηρίου από τους υπόλοιπους επισκέπτες.

Πότε πρέπει να δηλώσω τις κρατήσεις του μήνα στην ΑΑΔΕ;

Οι δηλώσεις των κρατήσεων υποβάλλονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ημερομηνία αναχώρησης του επισκέπτη. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταχώρησης μίας κράτησης, ο ιδιοκτήτης πληρώνει πρόστιμο 100 ευρώ.

Έχω ένα ακίνητο με πολλά διαμερίσματα τα οποία θέλω να διαθέσω για βραχυχρόνια μίσθωση. Πόσα ΑΜΑ πρέπει να δημιουργήσω;

Βάσει νόμου, για κάθε ακίνητο το οποίο διατίθεται για βραχυχρόνια μίσθωση, αντιστοιχεί ένας Αριθμός Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ). Συνεπώς, όσα διαμερίσματα αναρτηθούν στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες κρατήσεων για βραχυχρόνια μίσθωση, τόσοι ΑΜΑ πρέπει να δημιουργηθούν.